Ekonomi

Adana karpuz hasadı başladı! kilosu 7 lira

Ülke genelinde üretilen 4 milyon ton karpuzun yüzde 21’ini karşılayan kentte, deniz kenarındaki Karataş ilçesine bağlı Kapı Mahallesi’nde ilk sezon karpuz hasadı başladı. Kentte 80 bin dekar alana ekilen karpuzda bu yıl 550 bin ton verim beklendiği bildirildi. Tarlada kilosu 7 liradan satılan karpuz, iç pazarın yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Rusya’ya ihraç ediliyor.

550 bin ton rekolte bekleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin de hasat edilen tarlalarda incelemelerde bulundu. Son 2 yılda yaşanan don nedeniyle ekim alanlarının azaldığını belirten Tekin, şöyle konuştu: “Geçen yıllarda 110 bin dekar ekim alanımız varken bu yıl 80 bin dekar civarında ekim yapıldı. Kumda karpuz hasadında verimimiz çok iyi. Dekara 5-6 ton verim alıyoruz. Verim bekliyoruz. Gelecekte üretilecek karpuz miktarı dekara 10 tona kadar çıkacak” dedi.söz konusu.

SULAR DAHA FAZLA SÜRDÜRÜLDÜ

Tekin, karpuzların geçen yıla göre daha lezzetli ve kaliteli olduğunu belirtti. Hasadımız aslında 15 gün gecikti. Bu gecikme karpuzun daha iyi olgunlaşmasına neden olmuştur. Çabuk hasadını yaparak Türkiye’nin ihtiyacını Çukurova’dan göndereceğiz. Adana’da karpuz hasadı eylül ayına kadar devam edecek. Şu anda çift naylon seralarda kumdaki karpuzlarımız hasat ediliyor. Önümüzdeki günlerde farklı karpuzların hasadı yapılacak.dedi.

”ÇİĞ KARMUN ÜRETİCİSİNE ZARARLIDIR”

Çiğ karpuz hasadının hem üreticiye hem de tüccara büyük zarar verdiğini söyleyen Tekin, şöyle konuştu: “Çiğ karpuz pazara girer girmez vatandaşlar tepki gösteriyor ve karpuz almıyor. Çiğ karpuz hasadını engellemek için çalışıyoruz. Her tarlada ekibimiz var izinsiz karpuz hasadı yapılmıyor. Bütün arazileri geziyoruz. Tüccarlarımızı ve üreticilerimizi uyarmak istiyorum. Bu bir milli servettir. Bu zenginliği erken hasat ederek öldürmeyelim.”

seyhanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu